Sunday, June 19, 2011

chance





ia datang,datang, dan datang...
tapi ia pergi,pergi dan pergi...
datang di waktu kesusahan....
di waktu kesempitan.....

ia pergi dengan kesenangan...
ia pergi dan datang kadang-kadang...

sekali terlepas akan terasa kerugian...
sekali di cekup akan mandi kesenangan....
sudah di cekup tidak tahu bagaimana untuk di rancangkan...
selesai merancang akan mandi kesenangan dan kewangan..
apabila terlihat jangan di lepaskan...
kerana akan di banjiri kesusahan....
semasa itu tiada guna lambongkan persoalan...
kerana barang yang lepas jangan di kenang...


ITU LAH NAMA NYA PELUANG!!!!!!!!!!

jika peluang datang pada anda
tolong jangan di ketawakan
kerana anda terpilih oleh allah dan anda bole mengubah nasib anda
PELUANG JANGAN DI LEPASKAN!!!!!












Friday, June 17, 2011

tidak kesampaian....

....hanya mampu berjalan2 dan berjalan...
...mencari2 dan mencari...







matahri yang akan menjalankan proses membenam...
kira2 waktu 6 ke atas...
seorang anak kecil berjalan di satu padang yg luas...
terbentang dngan ktinggian rumput paras buku lali...
dengan kehausan yang teramat lalu melihat sapohon pokok epal..
jauh nye tidak terkira... dan hanye impian saje untuk ke sana...
dgan harapan yg kuat smbil mngatekan "aku mampu pegi kt pokok tu"
sambil berjalan dan berjalan akhir nye sampai la si insan yang kecil dgan ketinggian
kira2 lingkungan umur 5thun.... dan beliau mlihat sebiji epal yg tggal dan dia mgharapkan
epal itu akan mmberi harapan yg besar untuk hilang kan kehausan nye...
berdiri di bwh pohon epal smbil mlihat epal yg sbiji itu tadi...
dan smbil brkata... epal, kulit kau cantik la klau aku dpt mkan kau msti hlang haus aku...
stelah lame si insan itu brcakap dgn epal tiba2 dtg seekor tupai yg kelaparan telah mngambil
epal trsebut... lalu budak itu memekik... tupai!!! jgn ambil aku kehausan.. tlong la aku...
sorry whai budak aku suda lame mnunggu epal ini mnjadi ranum... skrang epal ni aku pnye...
tk bole ke kite kongsi epal tu... sory whai budak,, kau usaha la lebih skit untuk cari epal yang laen k...
smoge kau dpt yang laen k....
dngan perasaan yg hampa bdak itu trus kan prjalanan utk mncari pohon epal yg laen...
sehingga skrang smasa die trjumpe pohon epal yg laen smua nye suda berpunye...
semoga kau terus mencari pohon yang laen sehingga kau jumpa k...



thanks... assalamualaikum...

Wednesday, June 15, 2011

kemungkinan.???

yesss...
di sebab kan cinta lelaki senang untuk berenti rokok...
betol ke..??
aku pn tk tau la sbab pde pndangan aku la ea mmbe2 aku kbnyakkan nye brenti rkok
sebab syg awek die..
then,, my hearts said : hbat jgak kuase percintaan ni..
fuuhh! smpai bole buat mcam tu...

aku igt aku pn nk try brenti la...
tpi... eh mne bole brenti mcam tu je...
mybe aku kena crik sorang utk dorong aku...
nk sruh parent..??
jgn harap la sbab skrang rmai ank2 yg tk dgr ckp...
klau tk caye bole fkir sndri...
skrang ank2 lbih dgr ckp kwan2 dari mak bapak...
sbab dorang fkir kwan2 ni lbih dekat ngan die...
dorang tk fikir mcam mne mk bpak dorang tggung dorang 
mse kecik...
mybe if die jdi parents die akan mrasa..
sbab allah maha adil....
bila2 mse je der....
klau allah izin kan korang pnye panca indera tu tk berfungsi...
sape yang korang carik...
1st aku rse yg korang crik...
MMMmmaaAAAAkkKK!!! tlong mak!!
btol kan..??
tk de nye ko nk pggil awek ko ke mmbe ko ke...
tk de nye...
nak bukti..??? der... tk pyah jauh la ea kt dlam drama tu da byak
bukti la.... sndri mau igt and tgok jela...
jgn buat dlu lpas tu da dpt bala bru pkir.... da terlambat der....
pikir dulu ape yang akan terjadi baru buat....
sbab itu akan memantang kan korang....
igt wahai ank cucu adam...
mak bapak ibarat sehelai rambut yang halusss....
klau di tarik ptus la rmbut tu...
sbab hati mak bapak mudah terguris...


~jadi,, bukan pasal rokok aku nak mencarut tapi by the time thanks sebab membaca~
ibu bapa ibarat sehelai rambut yang halus..
assalamualaikum...

Tuesday, June 14, 2011

Thanks to her.......

apabila jari jemari memainkan peranan utk menaip bnde2 mncarut ni...
sudah tdak dpt di hentikan kerana dengan prgerakan otak yang begitu
lancar dan di sambung kan ke urat tangan dan jari...

ok ko igt ko bgus ke ko single....
fuck off laa.....
tipu la klau ko best single....
bosan kan..?? padan muka ko....
mesti ko nk mencari kan...


seorang insan yang brname wanita telah ketuk pntu hati aku utk die....
comel.?? yup die mmg comel... tpi itu blakang crite,,, klau ade 83 ciri-ciri
die i think kecantikan di dalam ciri-ciri ke 83....
"yang penting hati bukan tapak kaki" tula peribahasa yg andzar ckp...
klau tk caye tgok blog sblom ni...
aku mlas nk crite psal tu....
ok die ni mule2 aku igt smbong tau sbab dlu aku pnah try "oit" kan die skali
kt IM fb.. jwapan nye snyap je...
tpi tu dlu la.. lme je skit aku tgok die da "single"....
lpas tu aku nk try lgi skali.. aku "heyyy" kan...
lme skit :  "heeyy"
aik di blas la... aku  pn layn die la... and aku dgr smue crite die...
die baek.... and bole msuk kpale...
tpi aku rse ckup je sbulan die kwan ngan aku mgkin otak die bole ptus...
hahaahaha gurau...

anyway u mmg comel la..
tuink,tuink,tuink......
gggrrrr!!
hahahaha

ok nmpak nye jemari pn da makin perlahan bergerak itu tnda nye nk
say good bye...
by the time i happy cause i get to know her...
thanks to her....

....byee comel....
....jangan marah....
.....tuink,tuink,tuink.....


Sunday, June 12, 2011

Its Come Back!!!





dari dulu aku carik...
dari dulu aku tunggu...
tapi jawapan nye tak de jgak...
kdg2 naek bosan hidup mcam ni..

tula.. yang da dtg di lepaskan...
knape.?? sebab kau bongok...(utk sndri)
asal plak..?? yela die da mle nk kt kau lpas tu slamber je ko
lepaskan die....
aku tk bole la... bukan kau tk bole kau bole tpi kau bongok...

tpi aku ade kenal yang baru ni..
kau rase die ok tak...??
aku rase yang ni mcam ok... cube kau try selam dlu isi hati die...
tapi dpt ke die terima aku...??
try la dulu...
klau die bagi respon mkne nye dia nak la tu...

aku bukan ape da stahun lebih dok..
haaa sebab tula aku sruh ko try...
aku malu la...
ttuuiii!!!!! malu kpale hotak ko... kan da kena ludah...
ko da try blom..?? aku da try da...
mcam mne ko try?!!!! aku try mntak no die...
hbis..??? hbis ape nye..??!!!!
iisshhh!!! budak ni.. hbis dpt tk no nye???!!
dpt!!!
so mkne nye ok la tu...

aku bukan malu sebab tu la..
datu ko malu sbab pe..???
aku malu sbab die kaye la aku ni bukan nye loaded sgt...
eh! bhai ni skrang soal hati bukan tapak kaki...
tk pe nnti aku cube k....



tula perbualan pendapat antara 2 ekor tokek jantan.....
thanks for reading...